سفر به مازندران در فصل بیداری طبیعت، بسیاردیدنی و غیر قابل وصف است
عطر نانهای محلی، آوای چلچلهها، شکوفههای بهاری، خروش آبشارها و چشمهسارها، همراه با جنگلهای تو در تو و ارتفاعات پرگل و گیاه، همه و همه دست به دست هم دادهاند تا ییلاقات مازندران هر کدام به یک بهشت کوچک برای بومگردی تبدیل شود. مازندران بیش از 3 هزار روستای ییلاقی و جلگهای دارد که یکی از یکی زیباتر و جذابتر است.
سفر به مازندران در فصل بیداری طبیعت، بسیار دیدنی و غیر قابل وصف است. در هوای مطبوع بهار مازندران، پیادهروی در نمنم باران و در بستری از شکوفهها و گلهای رنگارنگ و اتراق در زیر سقفهای شیروانی، تجربهای زیبا و جذاب است. بهار که از راه میآید، فصل سفر به مناطق ییلاقی هم از راه میرسد و اکنون که نخستین فصل سال کمکم به نیمه نزدیك میشود، باید عزم سفر کرد تا فرصت دیدار از زیباییهای ییلاقات مازندران در فصل بهار، از دست نرود.
روستاهای ییلاقی مازندران، علاوه بر سرسبزی، با داشتن چشم اندازهای بدیع یخچالها، چمنزارها و جنگلهای مرتفع جلگهای، مجموعهای بسیار زیبا از صدها بهشت کوچک و دیدنی است. برای دسترسی به این ییلاقات، هرچند جاده فیروزکوه کمي طولانیتر است، اما به مراتب مسیر امنتری نسبت به جاده هراز است.
روستاهای ییلاقی مازندران مجموعهای بسیار زیبا از صدها بهشت کوچک و دیدنی هستند
حال اگر از جاده فیروزکوه به سمت ساری ميروید، یک توقف کوتاه در منطقه «گدوم» و خوردن آش دوغهاي معروفش را فراموش نکنید. به «ورسک» هم که رسیدید، حتماً دیداری از پل شگفتانگیز ورسک داشته باشید. این پل با ارتفاع 110 متر از کف زمین، حدود 70 سال پیش با ابتداییترین وسایل ساخته شده و یکی از شاهکارهای مهندسی پلهای ایران است. در ادامه این مسیر، به پل سفید خواهید رسید که اگر وقت کافی داشته باشید، از کنار پمپ بنزین این شهرو از طریق یک جاده فرعی، سری هم به روستای «سنگده» بزنید و زیباترین جنگل راش ایران را ببینید. ميتوانید برای صرف ناهار، در همین جنگل و در منطقهای به نام «تلارسربندي» که چشمه آبی و سرپناهی دارد، چادر بزنید. مازندران نسبت به گیلان از امکانات اقامتی بیشتر و بهتری برخوردار است. از ساری به سمت فرح آباد که بروید، ویلاها و مجتمعهاي اقامتی و پذیرایی زیادی ميبینید. معروفترین و خوشمزهترین غذاهای محلی را هم میتوانید نه تنها در ساری، که در بسیاری از مناطق مازندران نوش جان کنید.
ییلاق گردی در پیچ و خم البرز
حدود ۳۵ سال پیش، جادهای بر محور دره «بلده» ساخته شد که از میانه البرز مرکزی و شهرهای کوچک و روستاهای بکرش عبور میکرد. این جاده کوهستانی و پرپیچ و خم، هم رفت و آمد را برای ساکنان این مناطق راحتتر کرد و هم راهی تازه پیش پای طبیعتگردان گشود که تا پیش از آن، گشت و گذار در آنجا فقط با پای پیاده امكانپذير بود.
این جاده تقریباً ۱۲۰ کیلومتری، بعد از «دوآب» در جاده هراز شروع میشود و تا «سیاهبیشه» در جاده چالوس ادامه پیدا میکند. در جاده هراز حدود ۴۸ کیلومتر مانده به آمل، پل «دوآب» را خواهید دید. بعد از دیدن تابلوی «هردورود»، به سمت چپ بپیچید، جادهای که تقریباً در مسیر دره بلده ساخته شده است؛ جادهاي پرپیچ و خم و زيبا با روستاهای دیدنی و طبیعت تماشایی.
ديدار از روستای «یوش» هم یک تجربه است برای طبیعت گردی و هم تفرجی در تاریخ شعر نو
ديدار از روستای «یوش» احتمالاً مهمترین بخش گشت و گذار شما در این جاده است؛ هم یک تجربه برای طبیعت گردی و هم تفرجی در تاریخ شعر نو. «نیما یوشیج» شاعر نوپرداز و طبیعت گرای ایران، زاده یوش بود. غیر از «خانه موزه نیما» که خانه پدری نیما بوده، آب و هوای ییلاقی، باغهای گردو، فندق، گیلاس و زردآلو و دشتهای سبز، از جاذبههای دیدنی این روستاست.
یوش را رشته کوه البرز دربرگرفته است، به گونهای که از هر طرف نگاه کنید، آن را محصور در کوهستان خواهید دید. در جنوب روستا، رودخانه معروف یوش به نام «اوز رود» جاری است که یکی از شاخههای بزرگ رودخانه هراز است و بافت یوش در راستاي آن، شکل گرفته است.
فیلبند؛تصویری از بهشت مازندران
فیلبند یکی از جاهای دیدنی شمال ایران می باشد . اگر در این روزهای جان بخش بهار، خود را به روستای زیبای فیلبند برسانید، ابرها را زیر پای خود خواهید یافت؛ با تصویری اغواگرانه از طبیعت افسونگر مازندران که از تماشای آن، حیرت خواهید کرد.
در روستای زیبای فیلبند ابرها را زیر پای خود خواهید یافت
از پایتخت تا روستای فیلبند، 186کیلومتر راه در پیش خواهید داشت که حدود سه ساعت و نیم، به طول میانجامد. برای این منظور، از شمال شرق تهران وارد جاده هراز شوید. بعد از رودهن و آبعلی و گزنک، رود هراز را در کنار جاده خواهید دید. تقریبا 50کیلومتر بعد از گزنک و 25کیلومتر مانده به آمل، یک خروجی در سمت راست جاده خواهید دید که به سنگچال میرسد. پس از آنکه وارد این فرعی آسفالته شدید، در همان ابتدای راه از روی پل رودخانه هراز خواهید گذشت. مسیر مستقیم را ادامه دهید تا بعد از حدود 18کیلومتر به روستای سنگچال برسید. از سنگچال به بعد، جاده کاملا سربالایی میشود و پیچ و قوسهای بیشتری هم خواهد داشت. حدود 8 کیلومتر بعد از سنگچال، آخرین روستا یعنی فیلبند، انتظار شما را میكشد.
فرصت سفر به این روستای زیبا را در فصل بهار از دست ندهیدکه برای فیلبندنشینان فصل عجیبی است، چراکه ممکن است در یک روز بهاری، همه پدیدههای جوی از قبیل ابر و مه و باران و برف و تگرگ و رگبار و ناگهان رنگین کمان و هوای صاف و آفتابی را تجربه کنید که این خود، بر جذابیت این گشت و گذار خواهد افزود. بگذارید از مهم ترین جاذبه این روستا نیز بگوییم که خیلیها فقط برای تماشای آن، راهی فیلبند میشوند؛ وقتی جادهای را که انتهایش به فیلبند میرسد، بالا میروید، از میان ابرها خواهید گذشت!
:: بازدید از این مطلب : 93
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0